Menü Bezárás

Miért pont guru?

Nos nem azért, mintha azt gondolnám, hogy tökéletes tudással rendelkezem az adott témában (tökéletes tudás valószínűleg egyébként sincs, semmilyen témában). Még csak nem is azért, mert az egyedüli bölcsességet szeretném bárkinek is hirdetni.

A szó eredeti jelentése szerint a guru olyan személy, aki egy adott dologban jártas, és segít másoknak a dologgal kapcsolatos kérdésekre a választ megtalálni.

A cél tehát ennyi. Nem több, nem kevesebb. Történetesen az élet úgy hozta, hogy elég sokat kellett adatokkal foglalkoznom. Mindenféle adatokkal: minősítettel, meg olyannal, ami nem „titkos”, személyessel, meg személytelennel, adatkezelőként, auditorként, vagy éppen tisztviselőként, tanácsadóként. Természetes, hogy ha az ember egy adott témával többet, és többféle aspektusból is foglalkozik elkezdenek benne a kérdések gyűlni. Olykor pedig az ember nem bírja ki, hogy ezeknek a kérdéseknek (vagy legalábbis egyiküknek-másikaknak) ne próbáljon utána járni. 

Még valami: ha valaki azt állítja, hogy az adatvédelem ma slágertéma, akkor sajnos igaza van (sajnos azért, mert nem csak ma kellene annak lennie). Én ehhez még hozzátenném, hogy úgy tűnik ennek a slágernek a zenéjét nem a „hétköznapi” adatkezelők írják, viszont a fellépti díjat ők is fizetik. Szóval illik odafigyelni, mert a díj egyre borsosabb…